Svētku pīrāgs no slavenā GUINESS ČEDARAS siera!

Lesūtījis Vynoteka.lv, 2020-12-15 16:04

Kad teju viss laiks paiet dzīvojoties pa mājām, izmanto to kulinārijas meistarklasēm. Piedāvājam interesentu recepti ar slaveno GUINESS ČEDARAS sieru! Šo sieru atradīsi visos VYNOTEKA veikalos, un šobrīd par izcili izdevīgu cenu Guiness čedaras siers 130g TIKAI 2,49€ apskati produktu šeit

GUINNESS® CHEDDAR, KARTUPEĻU UN SĪPOLU PĪRĀGS:

SASTĀVDAĻAS

  • 100 g rupji sarīvēta Guinness® Cheddar
  • 350 g kartupeļu mizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
  • 2 lieli sarkanie sīpoli sagriezti plānās šķēlītēs
  • Timiāna zariņš smalki sagriezts
  • 3 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • Olīveļļa
  • 200 g miltu
  • 100 g  sviesta 
  • 2 glāzes auksta ūdens
  • Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

PORCIJA 4 - 6 cilvēki

PAGATVOŠANA aptuveni 50 minūtēs.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz gāzes atzīmei 4/180 ° C / 350 °

Sākumā jāsagatavo mīkla pīrāga groziņam / pamatnei. Sajauciet miltus un sviestu maisīšanas traukā līdz maisījums kļūst birstošs kā rīvmaize. Pievienojiet nedaudz aukstu ūdeni un atkal samaisiet, līdz mīkla atkal viendabīgu masu. Atbrīvojiet darba virsmu un pakaisiet uz galda miltus, sāciet mīcīt  mīklu līdz tā izveido bumbu. Gatavo mīklu ietiniet pārtikas plēvē un ļaujiet tai ledusskapī “atpūsties” vismaz 30 minūtes.

Ieļļojiet apaļu trauku aptuveni 23cm diametrā, nedaudz uzkaisiet miltus. No ledusskapja izņemiet mīklu, izrullējiet to nedaudz lielāku par trauka lielumu 5mm biezumā.  Ieklājiet mīklu formā. Malas lai paliek pāri trauka malām. Lieciet trauku atkal ledusskapī “atpūtieties” 10–15 minūtes. Izņemiet mīklu un ar dakšiņu sadursta mīklas pamatni un uzklāj nedaudz taukvielas, piemēram, eļļu.  Ievieto cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz mīkla kļūst zeltaina. Kad tas noticis izņemiet no cepeškrāsns un ļaujiet tai atdzist.

Pa to laiku uz sakarsētas pannas, kas pamatīgi ieeļļota ar olīveļļu, 20 līdz 25 minūtes cep kartupeļus un sīpolus, līdz tie kļūst mīksti. Ļaujiet masai nedaudz atdzist, un pievienojiet sarīvētu Guinness® Cheddar sieru kā arī smalki sagrieztu sagrieztu timiānu.

Atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu un olas, pievieno jūras sāli un maltus melnos piparus.

Pusizceptajā mīklā ievieto kartupeļu un sīpolu masu, pārlej pīrāgu ar saldā krējuma masu. Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un gatavo aptuveni 20-25 min,  līdz pīrāga virsma kļuvusi zeltaini brūna.

Pasniedz pīrāgu kopā ar Guinness Draught alu, perfekta saderība apskati produktu šeit